Leuk speelgoed: Little Sophia (Hanson Robotics)

Ken je de robot Sophia? Sophia is een superintelligente robot die al veelvuldig in het nieuws is geweest. Zo is Sophia staatsburger van Saudi-Arabië. Sophia wordt elke dag slimmer door de toepassing van Ai. Ter introductie onderstaande korte video.

Ik durf zo geen inschatting te doen – heb er niet eens naar gezocht – wat Sophia tot op dit moment heeft gekost. Van de ontwikkeling van het brein tot alle details tot dit moment, geen flauw idee. Voor de reguliere consument in ieder geval onbetaalbaar.

Het gaat niet altijd goed met de interactie. Bijvoorbeeld als er geen of slechte verbinding is met het internet, zoals hier op CES in Las Vegas begin 2019.

De makers van Sophia komen nu met Little Sophia, het klein zusje van Sophia. Little Sophia is ca 35 cm groot en richt zich in het bijzonder op meiden tussen de 7 en 13 jaar oud. Little Sophia kan lopen, praten, zingen, spelletjes spelen en grappen vertellen, net als haar grotere zus. Het gaat om een programmeerbare, educatieve variant voor kinderen dus.

Via Kickstarter kun je direct bestellen. Vanaf $99,- (wanneer je snel genoeg bent) kun je er in december van dit jaar mee aan de slag. Leuk voor onder de kerstboom zou ik zo zeggen 🙂